Tuinhuis, Amsterdam

>> Ontwerp, Uitvoering

 

tuinhuis 01

Een tafel om aan te zitten, een zithoek, slapgelegenheiden voor twee kinderen en twee  vollwassenen, een keuken en een wc.

Om deze wensen op een door de bouwvoorschriften op 28m² beperkte oppervlakte te realiseeren, was er een ontwerp gevraagd, dat de funcionale ruimtes compact oplosst, om zo een zo groot mogelijke gebruiksruimte over te houden.

De idee was het om een open ruimte te creeren, welke de tuin mee bertrekt. Dit lukt door een groote glazen gevel aan de tuinzijde de flexibele indeeling. Alleen de kinderer krijgen een kamer, voor de ouders verandert de zithoek s’nachts naar slaapkamer. Het tuinhuis krijgt zijn vorm door op de ruimtebehoeftes van de verschillende functies te reageeren: de zithoek en de eettafel zijn centrale plekken een hebben meer oppervlakte nodig, dit maakt de ruimte wijd, de keuken en wc hebben minder oppervlakte nodig, dit maakt de ruimte smaller.

Voor de uitvoering woorden zoveel mogelijk gerecycelde materiaalen gebruikt. Het hout komt van een sloopbedrijf en de de glazen gevel bestaat uit oude raamen die samengevoegd een mosaikachtiche, levendige karakter uitstralen.

situatie 1op200